Reader Problems Book Tag

Jag letade efter nåt enkelt att blogga om så här på fredagskvällen och hittade denna tag inne hos The Book Nut. Perfekt!

1. You have 20,000 books in your TBR, how in the world do you decide what to read next?
Haha, jag skulle inte komma upp i den siffran men ok, många då. Jag sätter alltid ihop en läsplanering varje månad. Först och främst ingår där bokcirkelböckerna och ev. recex, sen försöker jag fylla på från någon av mina utmaningar, som hyllvärmare, och till sist blir det plats för lustläsning. Sen i praktiken slänger jag mig ofta över någon streamad eller lånad e-bok som inte alls var med på listan…

2. You’re halfway through a book and you’re just not loving it. Do you put it down or are you committed?
Om det är en bokklubbsbok försöker jag läsa ut den men ibland går det ändå inte. Annars lägger jag bara bort den direkt.

3. The end of the year is coming and you’re behind on your reading challenge, do you try to catch up? And if so, how?
Jag har ju aldrig antalsmål men alltid ett par andra utmaningar på gång (eftersom jag bara älskar att starta dem!). Om jag känner att jag är på g att klara dem så försöker jag spurta.

4. The covers of a series you love do not match, how do you cope?
Jag tycker det är trist och lite störande men jag överlever.

5. Everyone and their mother loves a book that you do not. Who do you bond with over your shared feelings?
Åh det finns alltid någon! Oftast en bokcirkelsvän eller andra bokbloggare/bokinstagrammare.

6. You’re reading a book in public and you’re about to start crying. How do you deal?
Det har nog aldrig hänt. Men jag skulle nog börja böla och inte kunna hålla mig. Eller slå igen boken och skynda mig hem.

7. The sequel to a book you loved just came out but you’ve forgotten a lot of what happens. Are you going to reread it?
Nej, men jag googlar vid behov. Tyvärr vill jag inte avslöja för mycket av handlingen i mina egna recensioner annars kunde jag ju bara läsa den. Plus att många av dem är lite knapphänta pga att aningens för lång tid har passerat mellan utläsning och recensionsskrivandet.

8. You do not want anyone to borrow your books, how do you politely say no when someone asks?
Om jag verkligen inte ville så skulle jag säga nej. Men jag tror inte jag direkt har någon sådan bok. De flesta är inte så sällsynta.

9. You have picked up and put down 5 books in the last month. How do you get over this reading slump?
En feelgood eller romance. Nej, två eller tre dylika. Sen är jag på banan igen!

10. There are so many books coming out that you are dying to read, how many do you end up buying?
Åh, jag har varit verkligt restriktiv de senaste åren eftersom jag först nöjde mig med att läsa dem något år senare på bibblan och nu har jag skaffat streamingtjänst och har liksom de flesta böckerna i handen direkt. Men just nu är jag inne i en lite extra boklig fas och har haft ett större sug efter att bygga upp biblioteket igen. Jag rensade ut väldigt mycket för några år sedan men nu vill jag omge mig med fler böcker. Det går väl i vågor kanske. Jag försöker att vara rätt minimalistisk i grunden.

11. After you purchase all of these books that you’re dying to read how long do they sit on your shelves before you get to them?
Det är nog helt ärligt sällan jag läser dem direkt. Jag kanske inte längtar ihjäl mig efter att läsa dem utan att äga dem? I somras läste jag en hyllvärmare som jag tiggde till mig när den var hypad 2011 så för den boken tog det nio år…

2 reaktioner på ”Reader Problems Book Tag

  1. Denna gjorde jag för något år sedan, gillade frågorna. De är liksom relaterbara allihop.

    Vad gäller fråga 7… jag skriver ju heller inte speciellt mycket om handling eller liknande i mina recensioner och det ställer till problem för mig. Mitt minne är ytterst selektivt och detaljer om handling är inget som lagras. däremot kan jag komma ihåg underliga, men inte ovidkommande, saker som vem som hade röda kläder). Jag har i alla fall vissa funderingar på att ha ett dokument där jag skriver ner viktiga stolpar så att jag kan gå tillbaka och kolla. Även om det kanske hade kommit till användning så låter det ändå lite jobbigt, så jag har inte börjat än 🙂

    1. Ja man vill ju inte ha dubbelarbete! Men om bloggen nu vore enbart en läsdagbok så borde jag kanske skriva rena referat av handlingen. Men då förstör jag ju för alla andra som läser vad jag skrivit! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s