Hett i hyllan: Ormen i Essex

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I juni 2019 så jobbade jag på en skola där man som sommarpresent alltid fick välja en pocketbok vilket ju var en trevlig tradition! Jag plockade på mig Ormen i Essex eftersom jag varit nyfiken på den sedan den kom.

Det är en historisk roman som utspelar sig i slutet av 1800-talet och det är något visst med den epoken tycker jag. Liksom sista rycket av den gamla tiden innan det moderna samhället satt fart. Boken handlar om Cora som blivit änka och då lämnar det societetsliv i London som ändå aldrig passade henne och istället flyttar ut på landet. Där väntar både ett möjligt odjur och spirande romantik. Så, 1800-tal, England, magi och lite romantik. Låter väl trevligt va?

8 reaktioner på ”Hett i hyllan: Ormen i Essex

  1. Jag var lite nyfiken på den när den kom, men jag har upptäckt att jag har lite svårt för historiska romaner ibland. Oftast gäller det de som innehåller mycket romantik. Nu vet jag inte om det är mycket av den varan i Ormen i Essex, men av någon anledning så verkar historia gå hand i hand med romantik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s