En smakebit på søndag: Ett år av vila och avkoppling

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna. Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

En vecka som har innehållit en hel del faktiskt både på jobbet och privat. I torsdags pratade jag lite med en kompis om träning och deppade ihop totalt eftersom det går uselt på den fronten just nu. Jag vill gärna träna efter specifika program och sen vi bytte till ett gym som ligger galet nära men är väldigt litet så blir jag ofta stressad när jag är där då det bara finns en plattform för knäböj, en bänk för bänkpress och endast två stycken plattor av varje vikt i bra storlek för marklyft. Så medan jag gör mina uppvärmningsövningar sneglar jag liksom stressat åt det håll där de saker jag vill använda för dagen är. Och när jag väl får dem så kan jag bli stressad av att jag känner att det står någon annan och väntar medan jag ska köra mina 8 set…

Men ibland behöver man bryta ihop för att komma igen och följden blev att jag i fredags äntligen tog mig i kragen och åkte till min gymkedjas granngym som är lite större, inte perfekt, men där jag faktiskt med gott samvete kunde ockupera det jag ville ha under hela passet. Och så har jag hittat en bra (hemlig!) tid när det är typ tomt på mitt lilla gym så jag har kombinerat ihop en lösning som gör att träningen nu känns enklare och jag är gladare! För dig som muttrar över att jag går på gym så har jag haft covid nyligen och anser att jag nu som immun kan vara där och träna.

Läsningen går som vanligt lite trögt och jag är mest pepp på att börja nya böcker hela tiden. Jag läser ganska många parallellt just nu men blev idag tvungen att börja på ännu en då det är dags för bokcirkel i veckan. Det är dessutom mitt bokval vi ska läsa den här gången men jag trodde den var 100 sidor och den var 200 så det var tur att jag plockade upp den redan idag. I veckorna blir det inte så jättemycket läst just nu. Förutom i onsdags då jag slukade nya Ödesryttarna i ett nafs!

Ett år av vila och avkoppling låter väl som drömmen? Huvudpersonen är less på det hektiska tempot i New York år 2000 och när hon får sparken bestämmer hon sig för att sova bort ett helt år.

I början av den här perioden fick jag avhämtning av smutstvätt och leverans av ren tvätt en gång i veckan. Det kändes skönt att höra de uppslitna plastsäckarna rassla i vinddraget från vardagsrumsfönstren. Jag tyckte om att känna en fläkt av den rena tvätten svepa förbi medan jag låg och dåsade på soffan. Men efter ett tag blev det för jobbigt att samla ihop alla smutskläder och stoppa dem i tvättsäcken. Och ljudet av min egen tvättmaskin och torktumlare störde sömnen. Så jag bara slängde mina skitiga trosor.

22 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ett år av vila och avkoppling

 1. Jag hade gärna tagit ett år av vila och avkoppling. Nu. Med en gång. Jag har läst en bok av henne, men den gillade jag inte speciellt mycket. Dock har jag hört att den här ska vara bättre.

 2. Paula Merio

  Har sett boken lite här och där och den känns helt skruvad. Och vad skriver man om när man bara sover…Ja man måste säkert läsa boken för att få svaret på det! Tack för smakbit, ha kul på bokcirkeln

 3. Tack för smakbiten. Såg den här tidigare idag på annan blogg, där också bok i bokcirkel. Titeln väcker förstås en del nyfikenhet. Passar den i bokcirkel tror du?

 4. Har en bok av henne som jag inte läst. Skulle gärna ta det där året nu omedelbart!
  Jag saknar träningen, men eftersom simning är min grej hade jag inte kunnat gå ens om jag hade haft covid, de har stängt. Dottern och jag kör Youtubepass uppkopplade på Skype….

 5. Jag borde ta mig i kragen och börja på med gym igen, jag tänkte ju försöka träna hemma istället under rådande omständigheter. men det blir ju inte av så jag har tänkt börja gå till gymmet igen.

 6. astridterese

  Jeg kunne godt tenke meg ett år med hvile og avkobling. Men antakelig hadde jeg kjedet vettet av meg! Så bra å høre at du er frisk igjen!
  Ha en riktig fin søndagskveld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s