Veckans kulturfråga v. 13

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Hur firar du påsk?

Jag skrev ju lite om just det här igår, att vi inte firar någon påsk alls här hemma. När barnen var yngre åkte vi iväg till släktingar och åt lite påskmat men den traditionen dog t.o.m. innan covid. Jag brukade också påskpynta lite ibland men tycker inte det är värt besväret att släpa fram lite grejer för typ 5 dagar. Påskägg har delats ut, i alla fall fram till för några år sedan men numera blir det nog snarare en påskslant. Och hur äckligt är inte billigt påskgodis? Nä, det bästa med påsken är att vi får vara lediga och återhämta oss inför sista racet på terminen. Man kan ju undra egentligen hur länge vi ska ha våra religiösa högtidsledigheter med tanke på hur få människor i dagens Sverige som firar dem (av religiösa skäl)? Samtidigt är vi väldigt många som gladeligen har ledigt så det är klart inte enkelt att bara plocka bort dem.

Och alltså, herregud – hittelön till dig som kan hjälpa mig att få tillbaka min gamla wp editor. Måste jag bli helt själv-hostad för att få ha kvar den? Jag som älskat att blogga så länge känner nu att det är en kamp varenda gång att få ihop ett inlägg. 😦

Photo by Sebastian Staines on Unsplash

8 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 13

  1. Ledighet är skönt ändå den här tiden på året! För wp-problemen rekommenderar jag tillägget ”classic editor” som ger dig den riktigt gamla versionen tillbaka.

  2. vi brukar fira med barn och barnbarn och några goda vänner i sommarhuset vid havet men det har covid 19 satt P för i två år nu. så det blir ett mycket spartanskt påskfirande hemma i sta´n med läsning framför allt. hoppas att vädret inbjuder till lite uteliv i trädgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s