En smakebit på søndag: Vår bästa tid

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit skön såklart med långhelg och dessutom fick jag prova på lite hemmaarbete då vi hade studiedag i onsdags. Efter dagens hemmaarbete hetsgjorde jag mina läxor och sen var det kurs på kvällen så jag satt mer eller mindre i 12 timmar. Väldigt olikt mitt vardagliga jobb som lärare där jag mest står och går hela dagarna. Även om mitt jobb är väldigt stressigt emellanåt så är jag glad att jag inte har ett sittande kontorsjobb. Fast jag erkänner att det är rätt trevligt att kunna ta en kopp te medan man arbetar…

Jag har också haft en finfin träningsvecka och sprungit årets första mil vilket inte brukar inträffa så här långt in på året. Men jag har tagit det lugnt i år och har en långsiktig plan så jag har inte bråttom. I övrigt har jag inte gjort så mycket annat, läst och bloggat helt enkelt. Jag läste äntligen ut Señor Peregrino igår, inte äntligen som i att den var dålig utan jag hade tänkt att göra det mycket tidigare. Det var nämligen bara årets tredje hyllvärmare av planerade 30 men jag har ju hela sommaren på mig! 🙂 Ge upp projektet tänker jag inte göra förrän på nyårsafton.

Jag håller också på att läsa Om icke vetekornet men häromkvällen väntade jag in en tonåring och ville ha något mer lättsmält när jag var trött. Då klickade jag fram Vår bästa tid av Kiley Reid och började läsa. Jag vet inte om jag kommer prioritera den just nu men den flöt på fint precis som förväntat. Boken handlar om Emira som är svart men jobbar som barnflicka åt en vit familj. En kväll blir hon anklagad för att ha kidnappat ungen och sen har jag inte kommit så mycket längre. Lättsmält kanske är fel ord på en bok som tar upp rasism och klass men jag menar att den är mer lättläst än Thiong’o.

var-basta-tid

”Ma’am?” Väktaren ställde sig bredare isär med fötterna för att matcha Emira. ”Ni är kvarhållen för förhör eftersom ett barn är i fara. Var vänlig och sätt ner barnet..”

”Okej, vet ni vad?” Emiras vänstra vrist darrade medan hon plockade upp mobilen ur den pyttelilla väskan. ”Jag ringer hennes pappa så kan han komma hit. Han är en vit gammal gubbe och kan säkert få alla er att känna sig bättre till mods.”

24 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Vår bästa tid

    1. Nja, om målet är att läsa 30 hyllvärmare 2021 så känns det inte som att det gills om jag läser dem 2022? Fast jag kommer ju såklart ha en ny hyllvärmarutmaning nästa år!

  1. Den boken verkar intressant. Tack för smakbiten!

    Jag har läst Om icke vetekornet och tyckte den var lite svår att förstå. Jag tyckte mycket bättre om Floden mellan bergen av samme författare.

  2. Den kände jag inte till. Thiong’o har jag bara läst en bok av, men vill läsa mer.
    Jag är också jätteimpad av folk som springer – även de som springer mindre än en mil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s