Hurra, tentan är klar! (och långsam läsning)

Inte så mycket att blogga om kanske men jag är glad att jag redan ikväll fått ihop vad jag tycker får duga som tentasvar och att jag därmed träder in i en lite lugnare period. Förutom att de sista veckorna på jobbet är rätt hektiska så klart. Det har varit både kul och jobbigt men framförallt lärorikt och ögonöppnande att läsa Postkoloniala litteraturstudier och jag har nu några böcker från kursen att avsluta där vi endast skulle läsa utdrag inför seminarierna. Jag älskar att plugga och att lära mig nya saker men tycker samtidigt att det är lite stressigt. Just den här kursen ångrar jag inte en sekund och inte heller Genusvetenskapen jag läste för några år sedan. Det är så fantastiskt att vi i Sverige, helt gratis, kan läsa universitetskurser bara för att det är roligt!

Nu ser jag dock fram emot att få läsa lite mer vad jag vill och i den takt jag vill. Precis som jag skrev förra söndagen så har jag ju upptäckt charmen med att läsa långsamt, eller kanske snarare att lyssna långsamt. Berättelsen fäster i en och landar på ett annat sätt när man intar den små bitar i taget. Med ögonen läser jag dock fortfarande rätt snabbt men jag ska försöka att inte hetsa så mycket igenom böcker som jag brukar. Jag har dessutom just avslutat min sista bokcirkelbok inför sommaren så nu är det fritt fram för mer fritt läsande. Förutom de 27 hyllvärmare jag tänkt mig att läsa då’ra… 😀

Nu är bara frågan vad jag ska göra med allt överblivet tentagodis?

2 reaktioner på ”Hurra, tentan är klar! (och långsam läsning)

  1. Kul, lite lov nu då. Visst är det fantastiskt att man kan studera gratis i Sverige, inte alla som tänker så. Jag har också lånat mycket böcker, inte köpt alla… ibland har jag suttit i referensbiblioteket om böckerna varit upptagna.

    1. Lov kanske inte är rätt ord eftersom att jag ju arbetar och snarare läste kursen på kul men mer ledighet på kvällar och helger blir det ju definitivt. På den här kursen läste vi så många bra skönlitterära böcker att jag ville köpa dem. Sekundärtexterna var läraren så snäll att kopiera och lägga upp åt oss digitalt. Men när jag pluggade på heltid gjorde jag som du och gick in och reserverade böckerna så snart litteraturlistan släpptes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s