En smakebit på søndag: Terapeuten

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har gått i ett huj och jag hann både med ett besök på den veganska restaurangen Lao Wai med en kompis samt en online-bokcirkel om Arv och miljö (vi älskade den). Helgen har varit lugn och jag har påbörjat och läst ut både Nattfalkarna och Terapeuten. Den senare är till veckans bokcirkel och jag tyckte den var si så där men väljer ändå den tilll veckans smakbit. Det finns en annan aktuell bok med samma namn så det gäller att veta vilken som är vilken.

Terapeuten är väl en spänningsroman och handlar om en kvinna som flyttar in i ett gated community tillsammans med sin nya pojkvän men det visar sig att det skett ett mord i hennes hus och hon blir lite besatt av att rodda i det. Ungefär som Dödergök av Katarina Wennstam fast här är fokuset mer på om det verkligen var rätt mördare som greps. Den var spännande mot slutet men jag tyckte inte att jag kom så nära inpå karaktärerna.

Jag väcks av en plötslig rörelse: Leo har satt sig spikrak i sängen.
”Är det någon här?” ropar han, och hans röst är hög i nattens tystnad. Det är sent och skuggorna vilar tunga i sovrumsmörkret.
”Vad är det ?” viskar jag. Det känns som om jag bara sovit i tio minuter. Vad är klockan, förresten? Jag försöker dra ned honom igen, men han föser otåligt bort mig.
”Det var någon här.” Hans röst är skarp och enträgen.

21 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Terapeuten

  1. Paula Merio

    Men usch och fy, värsta mardrömmen att vakna och känna närvaron av någon i rummet! Tur jag har min stora vakthund i sängen, okej då en chihuahua, men nog så ettrig, ler
    Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s