Just nu i januari 2022


Forna Kulturkollo har en efterlevande utmaning – Just nu – där man den första lördagen i månaden helt enkelt delar med sig av vad man läser, tittar och lyssnar på samt längtar efter just nu.

Just nu läser jag Time Song av Julia Blackburn eftersom jag inom en snar framtid ska se en teaterföreställning som baseras på boken. Jag är inte riktigt säker på vad boken egentligen är då jag nyss börjat men den verkar innehålla både texter, dikter/sånger och bilder. Allt på något vis anknytet till det forntida landområdet Doggerland och kanske en önskan att förstå mer om det? Jag får återkomma när jag läst klart.

Just nu tittar jag Fear the Walking Dead som ju är en sorts prequel till Walking Dead-serien. Den visar utbrottets start medan Walking Dead ju startar ett par månader in i pandemin. Den handlar inte om samma personer förutom någon enstaka karaktär längre fram och är inte riktigt lika bra men den duger fint att stilla suget med.

Just nu lyssnar jag på olika obskyra franska artister som spelas på Spotify efter att The Limiñanas skiva Shadow People (som sambon spelar på repeat) är slut. Många låtar är riktigt bra och jag har skickat en förfrågan till min Parisboende syster om hur låttiteln La fête noire ska tolkas för jag tror inte de menar ”svartfesten”.

Just nu längtar jag efter att bara få njuta av årets första vecka som också är en semestervecka!

De f.d. kulturkollare som fortfarande svarar på Just nu-enkäten är LindaAnnaHelena och Ulrica. Titta gärna in hos dem och alla andra som svarar på de här frågorna idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s