En smakebit på søndag: Eva ur spillrorna

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag skrev igår att det gick trögt med läsningen och att jag skulle försöka åtgärda det under helgen men jag vet inte, allt går lite trögt just nu. Jag kan ha lite svårt att ta mig för saker när jag liksom väntar på saker och just nu är hel mitt liv inne i ett lite väntande skede (nej, inga bebisar, den tiden är förbi). Jag brukar dock rappa på med läsningen när deadline närmar sig och nästa helg ska jag för första gången sen pandemins start, träffa min äldsta bokcirkel irl. Det ska bli superkul och vi ska ha ett aningens försenat julklappsbokbyte. 😀 Till dess ska jag ha läst klart den här boken om ett par unga vuxna på Mauritius vilken jag själv valde som vår bokcirkelbok.

 

Jag heter Sadiq. Alla kallar mig Sad.

Gränsen är tunn mellan sorg och grymhet.

Eva är mitt allt, men hon låtsas inte om det. När vi stöter på varandra ser hon bara förbi mig. Jag blir till intet.

Allt är grått här. Eller snarare gulbrunt. Troumaron gör skäl för sitt namn: en brun håla, en uppsamlingsplats för hela landets avskräde. Det är hit man förpassar dem som flytt undan cyklonerna, som blivit hemlösa efter någon tropisk storm och som tio, tjugo år senare ännu står där med fötterna i dyngan och urvattnad blick.

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Eva ur spillrorna

  1. En bok från Mauritius. Så spännande! Tack för smakbiten!

    (Du har precis som jag länkat på bloggen Betraktningers inlägg den 30 januari. Astrid Therese tycks ha glömt att lägga upp ett inlägg idag.)

  2. Den här boken kände jag inte heller till, och osäker på om jag läst någon som rör sig på Mauritius. Astrid Terese verkar inte ha publicerat något inlägg idag, men kanske kommer.Tack för smakbiten!

  3. Paula Merio

    Det där lät inte alltför muntert, men förmodligen alltför realistiskt. En annorlunda miljö som man inte känner till. Tack för intressant smakbit, ha så skoj på bokcirkeln!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s