Tisdagtrion: Lila

Ugglan och bokens Tisdagstrion handlar om att tipsa om tre böcker på veckans tema och att ta del av andra deltagares tips.

Veckans tema: Lila

Lila är en av mina favoritfärger näst efter grönt!

Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie om en elak familjefar som ör en hjälte i samhället. Det var länge sedan jag läste den och jag har skrivit så dåliga recensioner av alla mina Chimamanda-böcker att jag sedan länge tänkt att jag borde läsa om dem.

Queera tider av Edward Summanen är högintressant och utbildande om hbtqi och dessutom väldigt snyggt illustrerad . Boken riktar sig till högstadieungdomar men passar för dig som behöver lära dig mer om hbtqi och det behöver vi alla.

Den drunknade av Therese Bohman stod i min hylla i nästan tio år innan jag läste den lilla pärlan. Älskade den men har ännu inte läst mer av Bohman trots att t.o.m. Andromeda står i hyllan och väntar.

3 reaktioner på ”Tisdagtrion: Lila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s