Veckans kulturfråga v. 8 2023

Veckans kulturfråga från enligt O lyder:

Planerar du att köpa några böcker under Bokrean?

Vilka genrer brukar du prioritera?

Jag är ingen jättefantast när det gäller bokrean men de senaste åren har jag nog köpt ett litet gäng böcker varje år. Jag har ingen statistik men brukar försöka undvika att bulk-köpa böcker om det inte är för något särskilt syfte. Helst vill jag ta ett varv på den stora Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan här i Stockholm, den gillar jag bäst av den kedjans butiker. Gamla stans bokhandel hade en kul rea idag och igår med 30 % på hela sortimentet men igår hade jag inte tid att gå och idag hade jag inte ork.

Annars är ju bokreautbudet generellt lite halvtråkigt tycker jag. Jag köper nästan aldrig spänning vilket utgör flera sidor i katalogen. När det gäller serier så gillar de att ha typ del 2 på rean så att man ska köpa de andra också antar jag. Sen är där många konstiga böcker i kategorier jag aldrig köper. Men visst har jag några idéer på böcker jag kanske ska köpa. Jag är t.ex. sugen på ett ex. av Styr din plog över de dödas ben som jag redan läst men tyckte så mycket om och dessutom är boken sjukt snygg. Annars är det mest fackböcker jag funderat på, t.ex. Vad jag talar om när jag talar om rasism, Hantera döden eller Jag har torkat nog många golv. Jag har också förbeställt Vegohajk som endast Bokus hade bra pris på och då impulsköpte jag även Dolda gudar.

11 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 8 2023

  1. Romaner lånar jag mest på biblioteket. Varför jag inte längre pratar med vita om ras av Reni Eddo-Lodge är riktigt intressant, man pratar sällan om hur det är i England.Boken om Maja Ekelöf är jag nyfiken på men lånar förmodligen på biblioteket.

  2. Jag gillar verkligen facklitteratur i teorin, men sedan orkar jag sällan läsa. Kanske för att jag pluggat deltid så många år (även nu) och därför vill prioritera skönlitteratur när jag är ledig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s