En smakebit på søndag: Skuggan

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit trött. Uppenbarligen är jag för gammal för att vara uppe sent en hel helg när jag vanligtvis brukar ägna mig åt att sova ut. 😊I tisdags var det bokcirkel och vi avhandlade första halvan av Agaat. Vi var överens om att vi gillar den. I onsdags var det begravning av min sambos farbror och jag träffade en hoper släktingar och försökte lära mig vem som var vem.

Torsdag, fredag och lördag tränade jag men kände i fredags att benen var klena och igår avbröt jag gympasset efter första halvan. Det kändes inte rätt och kliade i halsen. Idag känner jag mig inte direkt sjuk men inte heller helt hundra så jag hoppar över långpasset och tar en läsdag.

Läsningen har blivit lite lidande i veckan då jag inte orkat läsa så mycket. Igår skrev jag äntligen klart hemtentan till litteraturvetenskapen och skaffade även två nya kursböcker à ett kg var till nästa delkurs. På kvällen läste jag ut Drömmen om ett träd och en och en halv barnbok (om Skuggan nu är det?) och idag fokuserar jag på Agaat. Jag hoppas jag orkar blogga lite också då bloggen blivit lidande på sistone men om jag inte ska bli utbränd måste jag skifta lite i mina prioriteringar då och då och kan inte köra på maxfart i allt.

Det började med att jag klev in genom balkongdörren i huset mittemot. Vet du vem som bodde där? Där bodde poesin. Och där växte de mest fantastiska blommor. Det doftade himmelskt.

15 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Skuggan

  1. jaha! det är sådant en kan förvänta sig om en stiger in genom grannens balkong? jag vet vem som bor där. och jag tror inte på det där med blommorna och dofterna. och ännu mindre poesin. tack för smakebiten!

  2. Bokföring enligt Monika

    Det var längesedan jag insåg att jag var för gammal för att vara uppe sent på helgen. Det var mig en vecka att hämta mig från det. Minst.

  3. Paula Merio

    Du kan behöva något lättläst och lite mysigt. Det låter klokt att lyssna på kroppen. Tack för smakbit

Lämna en kommentar