En smakebit på søndag: Med bergens andetag

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Den här helgen ägnas åt studier och min lärare skojade inte när han sa att delkurs 2-4 är betydligt mer textmättad än delkurs 1. Jag har inte ens hunnit klart med det jag ska läsa till måndag ännu och har då allt kvar som jag ska läsa till tisdag fortfarande (och klockan är nu ca 16:30). Jag har förvisso gjort annat också i helgen, igår var jag till gymmet (men insåg att jag måste lägga om träningsschemat så att jag springer istället på lördagar också för att frigöra mer pluggtid) och på kvällen såg vi Frida Hyvönens Make me an instrument på Orionteatern (rekommenderas!).

Idag har jag dels sprungit långpass men också lagt alldeles för mycket tid på att fixa med mina instagramkonton då något hände under helgen och jag fick panik över att jag ev. var hackad eller så. Nu var jag inte det och ordningen är återställd men det tog mycket tid och energi att fixa det.

Annars har veckan varit bra, i torsdag var vi på en relasefest för Les Big Byrd på en skärgårdsbåt, trevligt och annorlunda. I fredags var jag dödstrött efter jobbet men lyckades ändå läsa det kapitel och se den föreläsning som jag missade i torsdags pga ovanstående. I torsdags var också sista gången för handledarkursen och den tentan är redan inlämnad så hurra! Så skönt att bara ha en kurs att fokusera på.

Läsningen går långsamt framåt och jag slalomläser tre olika böcker just nu, Agaat, Virgin Suicides och Med bergens andetag. Både läsandet och bloggandet blir lidande nu när jag pluggar och jag har massor av recensioner att skriva men det får bli när det blir. Det är ju åtminstone ett litet påsklov snart.

Omständligt packar han ner en flaska i taget i en sladdrig plastpåse. Jag börjar ångra att jag köpte något, jag vill bara ut härifrån.

”Känner ni någon här i trakten, sir? Eller behöver ni hjälp med att hitta vägen någonstans?”

Jag vet vad han håller på med. Pappa brukade alltid säga åt mig att göra samma sak. ”Håll koll på om det kommer någon du inte känner igen. Ingen jävel ska hit och snoka. Kommer det någon, ska du se till och ta reda på allt du kan om’en.”

9 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Med bergens andetag

  1. En bok jag gillade! Är också i en situation där studier går ut över både läsning och bloggande. Intensiv period på jobbet gör sitt till också, så påskledigheten är välkommen.

Lämna en kommentar