En smakebit på søndag: Suicide Club

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Jag brukar tycka det är onödigt när folk beklagar sig men tittar jag bakåt över vårens inlägg härpå bloggen så är det skralt. Det enda jag lyckas med är dessa söndagsinlägg och ganska ofta en Hett i hyllan på torsdagar. På Instagram är det lite lättare att hyfsat hänga med för där räcker det ju att fota en bok eller bokhög emellanåt men här på bloggen vill jag ha lite matigare inlägg.

Ni som hängt med vet ju vad anledningen är den här gången: mina litteraturstudier, men mitt bloggande har alltid gått i vågor. Nu håller jag på att plugga till vårens sista tenta och sen har jag livet tillbaka under tre månader. Jag funderar dock på att för första gången någonsin ta ett blogg-sommarlov i år eftersom att jag haft så många måsten på sistone. Kanske att jag ändå skriver lite recensioner men att jag inte publicerar och så. Hur brukar ni göra som tar blogglov? Man läser ju ändå under sommaren liksom.

Idag skulle jag gått en skogspromenad med några barndomsvänner men en av dem var för bakis efter en 50-årsfest igår. Haha, precis som när vi var unga. Vi sköt på vår träff och helt ärligt kändes det lite skönt då jag är lite stressad över tentan och nu får jag en hel extra dag på mig att plugga.

På mitt nattduksbord just nu ligger Suicide Club som jag köpte för ett tag sedan och sålde in hos ena bokcirkeln. Nu hade jag inte tänkt att vara med på träffen (nästa helg, pga tentaplugg) men jag ville försöka läsa den ändå. Det har nämligen hänt två gånger tidigare att jag sålt in en av mina hyllvärmare och sen har jag inte läst den eller varit med på träffen (och de är fortfarande mina hyllvärmare). Tyvärr tycker jag inte att den är jättebra hittills, intressanta idéer men den fäster inte på mig. Men jag tänker läsa ut den ändå.

Lea steg upp från sängen och vände sig mot spegelgarderoben. Hon såg fortfarande ut att vara under femtio, till och med naken. Det var hon förstås inte ensam om, och de flesta långlevare som närmade sig hundra kunde lika gärna ses som någon under femtio. Men det som räknades på allvar var hur man såg ut när man närmade sig sitt andra århundrade. När man granskade den raka ryggraden och det välberäknade avståndet mellan lårens övre del och höfternas subtila håligheter var det svårt att tro att hon, av alla människor, stod under Observation

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Suicide Club

    1. Nä, lite text har jag såklart också men det behöver inte vara recensioner. Härpå bloggen är det många år sedan det ”var värt” att lägga upp en bild med typ nya böcker man köpt eller dylikt. Allt sådant är Instagram-material numera för mig.

  1. Baseras filmen på den här boken också?

    När jag har tagit bloggpaus har det varit några veckor när vi rest typ, och då har jag verkligen inte bloggat. Sen kanske jag gjort några få noteringar om böckerna jag läst för att kunna blogga senare.

    1. Känner inte till någon film men det är säkert möjligt! Jag reser ju typ aldrig så jag har min dator hela sommaren. Jag ligger redan efter med hela vårens recensioner pga studierna och därtill har jag kvar några från förra våren när pappa gick bort.

  2. jag tar inte sommarlov eller andra lov. bloggen är min läsdagbok och den vill jag gärna följa upp. men bloggandet ska ju inte kännas som ett måste. Instagram glömmer jag allt som oftast. känns inte som ett alternativ. din bok kände jag inte alls till tråkigt om den är tråkig. tack för smakebiten och lycka till med tentan!

  3. Bokföring enligt Monika

    Känns som att omslaget inte riktigt passar med titeln, men kanske bättre med innehållet?

    Man glömmer så lätt att man inte tål alkohol lika bra som när man var ung 🙂 Återhämtningen tar mycket längre tid.

Lämna en kommentar