Ellens val: Sommarnätter

Vi är framme vid åttonde delen i serien om Ellen och hennes vänner och eftersom det här är en serie får du vara på beredd på spoilers.

I den här boken är det fokus på Ellen, Ingeborg och Elisabeth. Ingeborg är tillbaka i Ljungsala efter tiden hos sin döende far. Hon velar fortfarande kring ett eventuellt giftermål med Anton då hon vägrar att ge upp sin läkarroll. En roll hon förresten får kämpa med då hon får anställning som läkare bland alla manliga kollegor på lasarettet. Elisabeth har svårt att släppa sitt livs kärlek Leon men en ung advokat dyker upp som kanske ändå är lite intressant. Sist men inte minst har vi Ellen som kämpar med tvillingarna, svartsjuka men också Carls hälsotillstånd, är han bara utarbetad eller vad är det egentligen frågan om?

Jag ser alltid fram emot en ny bok i serien om Ellen & co och jag blir aldrig besviken även om de skiftat lite i förmågan att fånga mitt intresse. Den här delen föll mig i smaken och det är en fin blandning av vardagsliv, kvinnokamp och kärlek. Jag saknar litteraturklubben och Charlie men alla karaktärer får ju inte plats i varje bok. Nu är det bara två böcker kvar i serien, del nio kommer redan i höst då Helena Dahlgren tar upp stafettpinnen igen och förhoppningsvis knyter ihop säcken fint.

Förlag: Lovereads
Utläst: 5 maj 2024
Mitt betyg: 4/5

 

Lämna en kommentar