Bokälskare

Efter att jag kämpat med fantastiska men ”den tog lång tid att läsa”- Agaat så behövde jag något snabbläst och lättsmält. Det blev två feelgood varav Bokälskare blev den första. Jag hade sneglat åt Emily Henrys håll länge och laddade ner den från biblioteket och klämde den sedan på en kväll har jag för mig.

Jag ska dock erkänna att jag nu när jag skulle skriva om den här boken inte komihåg ett skvatt, fast att jag minns att jag tyckte om den. Men jag tycker inte nödvändigtvis att en bra läsupplevelse måste vara något som stannar kvar hos dig, det som gör den bra är att den är rätt för dig i stunden. Hur som helst så fick jag googla lite.

Bokälskare handlar om den litterära agenten Nora som ställer upp och följer med sin lillasyster Libby på långsemester till en idyllisk håla vid namn Sunshine Falls. Libby hoppas att Nora ska charmas av någon trevlig skogshuggare i rutig skjorta men istället dyker den buttre Charlie upp hela tiden. Han och Nora har redan träffats hemma i New York där han jobbar som förläggare och de har så att säga INTE klickat.

Ok, nu minns jag varför jag ville läsa den, det var ju för att den utspelar sig i en bokvärld – duh – jag menar att karaktärerna jobbar med böcker. Det var superintressant att få följa med bakom kulisserna på bokskapandet även om det kanske inte alltid går till exakt så som det beskrivs i den här boken. Men det skapade liksom ett mervärde och gjorde allt mycket mer intressant. Såklart fanns det även en bokhandel med! Jag gillade den dock i övrigt också, det var bra karaktärer och en bra story och så var det precis så lättsmält och underhållande som jag hoppats på. Jag kan absolut tänka mig att läsa mer av Emily Henry!

Förlag: Lavender Lit
Utläst: 27 april 2024
Mitt betyg: 4/5

Lämna en kommentar