Rött, vitt och kungligt blått

Som jag sa igår behövde jag något lättsmält efter Agaat och den andra feelgood-boken blev då den här vilken jag fått ärva av en bokcirkelkompis för två somrar sedan eftersom hon trodde att jag skulle gilla den.

Alex är son till USA:s första kvinnliga president. Tillsammans med sin syster och vicepresidentens dotter utgör de en festande trio som skapar rubriker och syns i medierna. Alex har en äkta ärkefiende, den snobbige prins Henry av Wales och när Alex och hans familj åker till London för att delta i firandet kring Henrys storebrors bröllop råkar han hamna i luven på Henry vilket medierna såklart fångar på bild. Alex får därefter i uppdrag att låtsas vara vän med Henry vilket han motvilligt tar sig an. Så småningom blir det dock vänner på riktigt och lite till vilket medierna inte alls bör få veta om de ska hålla familjernas rykten och planer intakta.

Jag gillade boken och det var väldigt fint att läsa om det som växer fram mellan Alex och Henry. Det var också intressant att tänka sig in i livet som president- eller kungabarn där de förvisso lever i lyx och överflöd men också har en hel del förhållningsregler och extremt lite privatliv. Boken är lite för lång och mot slutet blir den ganska otrovärdig, i alla fall sett med glasögon från dagens politiska klimat. Underhållande var den åtminstone och det var precis vad jag behövde!

Förlag: Lavender Lit
Utläst: 28 april 2024
Mitt betyg: 3/5

Lämna en kommentar