En smakebit på søndag: Utanför revet

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Efter att i månader fått krysta fram en bok att plocka en smakbit ur (eftersom jag mest läst kurslitteratur) så kunde jag idag välja på tre olika titlar: Utanför revet som jag läste ut igår eller En berättelse om sex och makt alternativt The Thing Around Your Neck vilka jag påbörjade igår. Jag läste även ut Binas historia igår men den delade jag ju en smakbit från förra veckan. Valet föll på Utanför revet vilken jag tyckte väldigt mycket om! Den innehåller många av mina positiva triggers som Skottland, karga öar och relationer.

Anledningen till att jag läser så mycket just nu är att jag vaknade upp lite småkrasslig igår. Jag skulle ha gått till frissan och sen på 50-årskalas men det sved i halsen och jag kände mig lite mosig. Idag är det ungefär på samma nivå, jag är inte mycket sjuk men tillräckligt för att inte vilja gå på fest och smitta folk. Jag brukar aldrig vara sjuk på sommaren men sambon har varit sjuk sedan i onsdags så troligen är han skurken bakom det hela.

Fredagen tillbringades annars i Slottsträdgården Ulriksdal, eller inte hela fredagen, min skola hade vanlig skoldag så jag arbetade först, men sen åkte jag dit och fikade med kompisar och gick sedan en promenad runt i parken och halva vägen hemåt. 24000 steg fick jag ihop vilket är fint en arbetsdag utan träning.

Torsdagen ägnades helt åt bloggfix, i tisdags var jag och såg Anna Vnuk är Bastarden (så bra!) på Unga Klara och i måndags var jag på en jättefin restaurang som heter Florentine (rekommenderas) för att diskutera Lucrezias porträtt med min ena bokcirkel. En älskade, en tyckte sådär (jag) och den tredje hade inte läst. Vi är överens om att man inte måste läsa/läsa ut om man känner att man inte klickar med boken. Vi har setts i över 10 år och har inga problem att hitta andra samtalsämnen. 🙂

Det har varit härligt att ha en vecka ledig från studier även om jag fortfarande hävdar att jag älskar litteraturvetenskapen och ser framemot när den startar igen i höst. Men det har varit en konstig/skön känsla att liksom ha massa fritid igen och det ska bli tre härliga månader att fylla med annat. Nu har jag bara sex arbetsdagar kvar denna termin och sedan blir det ännu mer fritid!

Loch Dochar. Namnet betyder skadlig vik, eller kanske dålig vik? Det var damen som gav oss nycklarna som berättade det för oss, att gaeliskans dochar är ordet för skada. Hon förklarade att lochen torrläggs nästan helt vid ebb, vattnet drar sig undan så att bara den leriga gyttjebottnen blir kvar, och de båtar som inte vet bättre och vågar sig in får snart en obehaglig överraskning, fastnar i slammet.

16 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Utanför revet

  1. Ibland kan det ju räcka att stanna hemma och ta det lugnt för att en tveksam förkylning ska försvinna.

    Boken har jag inte läst, men det där är några av mina positiva triggers också

  2. Bokföring enligt Monika

    Skottland och karga öar hör till mina triggers också.

    Hoppas din förkylning ebbar ut, utan att slå till ordentligt.

  3. Paula Merio

    Det här var en ny bok för mig. Miljön är perfekt vem vill inte vistas på Skotska höglandet? Relationer förekommer i alla böcker i olika stor andel, tror nog jag vill läsa denna. Tack för smakbit, krya på dig

Lämna en kommentar