Hit men inte längre

Så nådde då slutligen utmaningen till mig också. Det är Poplitt som står för frågorna men jag tänker inte göra några nya av två anledningar, den ena är överhängande skolarbete och den andra är det faktum att de flesta bokbloggare har svarat på både 11, 22 och 33 frågor vid det här laget. Då kör vi:

Om du bara skulle läsa en bok om och om igen i hela ditt liv. Vilken skulle du välja utifrån de böcker du läst nu?
Fågeln som vrider upp världen av Murakami. Den är inte bara sinnessjukt bra, den är också lång och mångfacetterad så att jag förmodligen kan hitta nya saker ganska länge och inte hinner tröttna så snabbt.

Vilken författare skulle du helst ha som bästa vän?
Ovan nämnde Murakami. Förhoppningsvis gillar han att laga mat som sina romankaraktärer, vilket jag ogillar, och dessutom kunde han hjälpa mig med löpträningen.

Av de böcker du läst som blivit filmatiserade, vilken är den sämsta adaptionen?
Åh, jag tittar på så lite film. Jag passar på den frågan.

Hur ser du på framtiden för den fysiska bokens överlevnad?
God. Jag gillar e-boken och tycker ljudboken är ett bra komplement, även om jag själv inte lyssnar på dylika, men jag tror att pappersboken kommer fortsätta finnas. Det är något visst med att hålla i och läsa en sådan.

Originalspråk eller översättning?
Hm, trots att jag är språkintresserad med goda betyg i flera språk så är jag lite lat och läser gärna på svenska. Jag är rädd att missa någon nyans om jag läser på originalspråk trots att det lika gärna kan vara tvärtom.

Om du fick välja ett århundrade att leva i, vilket skulle det bli och varför?
Det här. Bägge mina barn är födda för tidigt och skulle inte ha överlevt i en tidigare tid. Jag litar inte heller på framtiden utan vill ha det precis som jag har det nu!

Hur väljer du vilka böcker du ska läsa?
Jag följer mina infall och känslor. Jag blir otroligt inspirerad av att läsa om böcker och läsning och blir lätt intresserad.

Hur många olästa böcker har du egentligen i din bokhylla, och hur lång tid skulle det ta för dig att läsa alla?
Inte så många, runt 20. Jag har ju inte bokbloggat så länge 🙂 De skulle nog kunna bli lästa inom ett halvår om jag håller samma takt som hittills i år.

Din favoritbok från när du var yngre?
En hästbok som jag tyvärr inte vet vad den heter. Den handlade om en tjej från Storbritannien, Australien eller Nya Zeeland gissar jag. Hon var dotter till en fårfarmare och hon och hennes kille hade varit och hämtat en ny dyr bagge. När de skulle släppa ut den nya baggen i hagen missade de att den gamla baggen var där och han dödade den nya. Pappan blev arg och tjejen fick ensam flytta till något litet ödetorp som hon fixade till. Hon hade eller skaffade sig ett Shiresto som blev dräktigt men förlorade sitt föl, det fanns ett galoppstall i närheten där ett föl förlorat sin mamma och de parade ihop dessa två. Det var verkligen en favoritbok och jag minns den inte mycket mer än så men jag skulle kunna betala hittelön till den som vet vad den heter.

Om du skrev en bok, vad skulle den handla om?
Det funderar jag ofta på. Jag skulle gärna prova att skriva någon gång men jag har ingen story att komma med. Jag återkommer i denna fråga.

Vilken bok önskar du att du skrivit?
Himmel och helvete kanske som jag precis läst. Den var så vackert skriven och jag är typiskt akademisk korrekt i mitt skrivande och skulle aldrig få för mig att få till en sådan text. Jag jobbar på att utmana mig själv kreativt men just nu kom det fyra års studier i vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s