Skalpelldansen

Titel: Skalpelldansen

Författare: Jenny Milewski

Förlag: Telegram Bokförlag

Utläst: 26 april 2012

Mitt betyg: 4/5

Som jag tidigare berättat fastnade jag ju för Swedish Zombies recension av den här boken och dessutom tipsades det då om att e-boken gick att köpa för bara 19 kr. Jag slog till direkt och förlorade ett par vantar på kuppen.

Boken handlar om författaren Jonas Lerman som skriver skräcklitteratur om en seriemördare. När vi lär känna honom är han i en svacka och lider av skrivkramp. Han börjar också ifrågasätta underhållningsvåldet som företeelse och vill inte skriva fler böcker om sin seriemördare. Skrivandet återupptas helt plötsligt men de skrivna orden visar sig ha en obehaglig koppling till verkligheten.

Jag hade precis blivit nostalgiskt påmind om min Stephen King-era och funderat på att läsa något av honom igen när den här boken lägligt dök upp. Jag läste den i mobilen på väg till jobbet vilket resulterade i att jag snart gick stirrandes på luren även på gångvägen från bussen. Det var liksom en sån där bok som är svår att lägga ifrån sig. Det är handlingen som driver det framåt och man vill hela tiden veta vad som ska hända. Jag läser inte alltför många böcker av den typen och jag funderade lite kring om jag egentligen skulle nöja mig med en synopsis, ibland ville jag bara skumläsa för att snabbt få veta hur det skulle gå. Med detta vill jag inte säga att boken var dåligt skriven, tvärtom tycker jag att den var väldigt bra och det var ett bra flyt i läsningen. Det är snarare så att jag känner mig oschysst mot författarinnan att jag inte läser alla ord hon lagt ner tid på att plita dit. Jag gillade mycket de referenser till det verkliga Stockholm och vår samtid som fanns med. Det gav hela storyn en verklig touch och jag insåg att det är den här typen av skräcklitteratur som tilltalar mig.

Köp på Adlibris eller Bokus

2 reaktioner på ”Skalpelldansen

  1. Pingback: Hett i hyllan: Yuko | Bokdivisionen

  2. Pingback: Yuko – Bokdivisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s