Del två av BookRiots LT vs GR

Det skrivs ganska många inlägg på Bookriot men nu hittade jag äntligen det andra inlägget (läs gärna det första också) i den lilla undersökningen om huruvida LibraryThing eller Goodreads är bäst.

Jag har uppmärksammats på det faktum, som jag själv hade glömt bort, att min favorit LibraryThing endast tillåter 200 böcker för gratis registrering. I nuläget har jag en bra bit kvar dit men jag blev ändå tvungen att skaffa ett konto på Goodreads för att jämföra lite mer. Nu beror det förmodligen på att jag skaffade LT först men jag kan inte riktigt förlika mig med GR. Många tycker att layouten är bättre är men jag upplever den som plottrig. Jag prövade att slänga upp en 20 böcker för att kunna pröva deras rekommendationstjänst men vissa böcker kunde jag bara inte få in, så som Ugglemasken och Självpornografi. Akt 1, inte ens när jag sökte med ISBN. Precis som jag lärt mig att söka på libris på LT så kanske det finns någon inställning på GR som jag inte orkade leta efter. Jag försökte att skriva in boken själv som jag gjort på LT men för att göra det på GR behövde jag typ specialtillstånd.

BookRiot-inlägget nr två avslutas med en sammanfattande slutsats i stil med att LT är till för dem som vill katalogisera sina böcker seriöst medan GR är mer som ett facebook för läsare. Jag är som alltid öppen för idéer och påverkan från folk som tycker annorlunda men jag håller fortfarande fast vid LT och jag räds inte att pynta $25 i framtiden om jag nu bestämmer mig för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s