Tematrio – Tjocka släkten

Med hjälp av lite fusk klarar jag att hänga på ytterligare en veckas tematrio hos Lyrans noblesser:

 Berätta om tre böcker med några släktingar (eller ingiftingar) i titeln.

1. Allra hemskaste syster av Lina Forss refererar jag till som Allra hemskaste bok och den var nada, niente, rien pour moi.

2. För kanske 20 år sedan läste jag Stig Dagermans Bränt barn och jag måste erkänna att trots att jag googlade fram ”Bengt befinner sig i ett förtvivlat inre uppror efter moderns död. Han förälskar sig i faderns nya kvinna och de inleder ett förbjudet förhållande.” så minns jag ingenting från denna bok. Det enda jag minns är just att jag faktiskt hållit den i min hand och läst den. Jag får helt enkelt skriva upp den på omläsningslistan.

3. Nu fuskar jag ordentligt: Katerina Janouchs Anhörig läste jag för bara ett par år sedan och det är en bok jag absolut kan rekommendera.

12 reaktioner på ”Tematrio – Tjocka släkten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s