Bokbloggsjerka 26 -29 okt

Dags för veckans bokbloggsjerka igen:

Betygsätter du böcker? Varför/Varför inte?

Japp, det gör jag absolut och jag gör det för att jag gillar det. Det är ett bekvämt och enkelt sätt att snabbt kategorisera mina lästa böcker, dels för egen del, dels för bloggbesökare som vill få en snabb uppfattning om vad jag har för åsikt om en bok. Personligen har jag inga som helst problem med att jämföra böcker inom olika genrer. Det är som att jag inte skulle kunna gilla både tacos och thaiwok lika mycket. Det gör jag men ibland är jag sugen på det ena, ibland det andra och ibland är jag bara dösugen på fil och flingor. Det är också därför en och samma bok teoretiskt skulle kunna få olika betyg beroende på när jag läser den. Om det är fil och flingor jag vill ha så är tacos ingen fullpoängare den kvällen. Ja, det har hänt att jag omvärderat en bok men då är det ju bara att ändra betyget. Det är liksom ingen exakt vetenskap utan det är ett uttryck för en helt subjektiv åsikt. Precis som alla andra människors åsikter.

Finns det inget negativt med betyg då? Tja, några få gånger har jag velat lite mellan två betyg och då jag inte vill ha några halvbetyg och då jag heller inte av nördigt kategoriska anledningar godkänner betyg av typen 3-4 så får jag helt enkelt göra ett val. Inget händer ju om jag väljer fel.

19 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 26 -29 okt

  1. Ja, precis så är det och jag har inte heller några problem med olika genrer. Jag gillar också både taco och thai, ena dagen mer det ena än det andra 🙂

  2. ochdagarnagar

    Visst blir det subjektivt med betyg men om man är i skolans värld annars så är man kite fostrad i att det ska finnas objektivitet i. Därför vill jag inte sätta betyg i bloggen.

  3. Man lär sig ju fort vilka som läser samma typ av böcker och som har ungefär samma smak och då är det lätt att vilja läsa böckerna den personen/bloggen gillar och att dissa de som de inte alls gillade 🙂 Vilket är rätt skönt när man lätt vill läsa nästan alla böcker annars 😛

Lämna en kommentar