Månadssummering Februari 2013

Lästa böcker februari 2013:

 • Djuren på Ödegården av Joyce Stranger
 • Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
 • The Sense of an Ending av Julian Barnes
 • Synvilla av Karina Berg Johansson
 • En sekund i taget av Sofia Nordin 
 • Hungerspelen av Suzanne Collins

Februari innebar inte alltför många lästa böcker om jag jämför med januari men å andra sidan så är jag tillbaka i den vanliga vardagen med buller och bång och jag har läst en hel del annat som inte syns på den här bloggen. Dessutom, måste jag påminna mig själv, så är sex böcker faktiskt en bra siffra för någon som bara för något år sedan läste en bok per månad. Jag inledde ju faktiskt också februari med att nästan vara ”läsmätt” minns jag nu och det visar sig nog i februaris lästa böcker-lista. Förutom bokcirkelboken The Sense of an Ending så läste jag bara ungdomsböcker! Även om nu Cirkeln lästes av den anledningen att vi valde Eld som nästa bokcirkelbok.

Om jag tittar på min läsplanering för februari så följde jag den väldigt väl. Harry Potter and the Chamber of Secrets har jag börjat på men vi flyttade också fram bokcirkeldatumet till mars så det är lugnt. Dokumenthanterarna har jag också börjat på och den ligger på nattduksbordet men jag har haft lite svårt att komma in i den vilket delvis kan bero på att jag bara läser en halv sida två gånger i veckan. Jag är liksom uppe för länge så när jag väl lägger mig är det redan sovdags för länge sedan. Mörkersdottir-böckerna hann jag helt enkelt inte börja på.

Vad gäller mina tre litterära nyårslöften så läste jag precis som i januari en bok på engelska men absolut ingen från någon annan världsdel än Europa eller Nordamerika. Jaja, tio månader kvar av året so far.

Månadens statistik:

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 6
Svenska/engelska: 5 / 1
Pappersbok /e-bok: 5 / 1
Barn- och ungdomsböcker: 5
Novellsamlingar: 0
Noveller: 0

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 7
Kvinnor/män: 5 / 2
Levande/döda: 6 / 1
Antal författare jag läste för första gången: 6

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 5
 • Nordamerika: 1
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Storbritannien: 2
 • Sverige: 4
 • USA: 1

2 reaktioner på ”Månadssummering Februari 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s