Månadssummering November 2013

Min enorma läsmängd fortsätter att hålla i sig.

Lästa böcker november 2013:

  • Plommonträdet av Ellen Marie Wiseman
  • Madame Bovary av Gustave Flaubert

En halv Dear life och närmare en halv Harry Potter and the Half-Blood Prince är också lästa och förhoppningsvis kan jag tillgodoräkna mig dem under december. En förändring av läsmönstret är åtminstone att jag inte läste några ungdomsböcker under månaden.

En rolig sak är i alla fall att min blogglust har kommit åter. Den har nästan kommit åter alldeles för mycket med tanke på den mängd tid jag nu lägger ner på att fundera över bloggen jämfört med tiden jag lägger på mina studier. Gissa vem som kommer att sitta nyårsveckan och försöka få ihop fyra mastiga uppgifter om det fortsätter så här illa med prioriterandet. Hur som helst är det kul att jag nu uppskattar att blogga igen och också har lite idéer!

Mina nyårslöften blev som vanligt inte direkt stimulerade av månadens läsning men det blev åtminstone en utomeuropeisk, om än nordamerikansk, bok. Vi får väl se om jag formulerar nya löften till nyår. Självklart är det lite trist att de inte uppfylls något vidare samtidigt som jag ändå ser dem som en ambition i mitt läsande och ambitioner är aldrig fel. Jag kanske ska döpa om dem till ambitioner helt enkelt? Sådana roliga funderingar ska jag ägna mig åt efter jul (ungefär samtidigt som jag skriver de där fyra mastodontuppgifterna).

Månadens statistik:

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 2
Svenska/engelska: 2 / 0
Pappersbok /e-bok: 2 / 0
Barn- och ungdomsböcker: 0
Novellsamlingar: 0
Noveller: 0

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 2
Kvinnor/män: 1 / 1
Levande/döda: 1 / 1
Antal författare jag läste för första gången: 2

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

   • Afrika: 0
   • Asien: 0
   • Europa: 1
   • Nordamerika: 1
   • Sydamerika: 0
   • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

  • Frankrike: 1
  • USA: 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s