Lucka 9 – Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award

julkalender 2013

Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award

Detta är ett deckarpris som delas ut vid Harrogate Crime Writing Festival varje sommar. Priset sponsras av Theakston’s Old Peculier vilket helt enkelt är namnet på bryggeriet Theakston’s mest populära ölsort. Vinnaren erhåller 3000 brittiska pund och en liten handgjord öltunna i ek. 

Böcker som kan nomineras är deckare av brittiska eller irländska författare vilka kommit ut i pocket under de föregående tolv månaderna och böckerna är därför alltså inte purfärska. Vinnaren utses genom en kombination av juryröster och allmänhetens röster och processen innehåller både en longlist och en shortlist.

2013 års pristagare blev för andra året i rad Denise Mina och i år fick hon det för Gods and Beasts. Nu läser jag sällan deckare men genom att läsa mina fellow bokbloggares inlägg har jag lärt mig att känna igen åtminstone Lee Child och Val McDermid bland tidigare års pristagare även om vinnarverken inte får några klockor att ringa hos mig.

För mer information  besök prisets hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s