Lucka 13 – Tack för boken-medaljen

julkalender 2013

Tack för boken-medaljen

Kiitos kirjasta-mitali på finska eller Thanks for the Book Award på engelska. Hur som helst är det här ett finskt litteraturpris med ett riktigt skönt namn! Priset har delats ut sedan 1966 av Finska Bokhandelsförbundet och Finlands biblioteksförening och det erhålls för ett särskilt välskrivet skönlitterärt verk på finska eller svenska skrivet av en finsk författare. Hur stor prissumman är eller hur pristagaren utses har jag tyvärr inte lyckats ta reda på då den tillgängliga informationen på språk jag behärskar är knapphändig.

Helt ärligt så förstår jag inte ens denna lista över pristagare 2013:
Nälkävuosi
Ollikainen, Aki

Nuori metsästäjä
Prinsessan<
Syrjä, Jaakko
Mattsson, Gunnar

Jag gissar att det är två böcker varav den nedre också finns
på svenska och den är skriven av två författare? Hjälp mig gärna här alla finsktalande! 🙂 Av tidigare pristagarlistan förstår jag så pass mycket av att jag känner igen Monika Fagerholms Underbara kvinnor vid vatten och Märta Tikkanens Århundradets kärlekssaga.

Jag är inte ens säker på att det här är prisets hemsida men det kan vara det!

En kurs i finska kanske vore årets julklapp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s