Inventering av olästa böcker avslutad

*phew* Nu har jag ägnat en ansenlig tid åt att städa upp bland mina olästa böcker. Jag inledde igår genom att sortera mina fysiska bokhyllor och fortsatte idag med den elektroniska samt att jag lade in allihop på Library Thing, vilket föranledde behovet av uppgradering till  livstidsmedlemsskap, samt uppdaterade bloggen sida Ska läsas!

Det var ett litet hästjobb, särskilt som jag maniskt vill veta exakt NÄR en bok har trillat i min ägo vilket krockar med min oförmåga att alltid notera detta. Jag har känt att sådana här ”nytt i min bokhylla”-inlägg inte alltid varit så nödvändiga men nu insåg jag i mitt anletes svett att de visst är i allra högsta grad nödvändiga! Om man nu ska ha mani på datum det vill säga.

Det var också ett roligt och nödvändigt jobb på så vis att jag nu faktiskt har friskat upp mina kunskaper angående vad jag egentligen äger för böcker och det var många jag knappt mindes att jag hade! Jag rensade också ut ett litet antal som jag kände att jag tappat lusten för och det är möjligt att fler av de böcker jag nu har på listan kommer att vandra den vägen men precis som med kläderna i garderoben måste de få ett visst antal chanser innan de slutgiltigt ryker.

Jag hittade en gammal siffra från okt 2012 då jag hade noterat ett 30-tal olästa böcker. Nu vaskade jag fram totalt 72 böcker + ett par barn- och ungdomsboksrecensionsexemplar så det lutar åt projekt Recensionsex och därefter projekt Hyllvärmare under nästa år. Jag vet såklart att jag kommer att lockas på en rad sidospår samt att jag ju kommer att ha en bokcirkelbok att läsa men i huvudsak ska jag försöka att så långt som möjligt äta det gamla i skåpet. Nu är det snart dags för årsstatistik (älskar!) och då ska jag se hur det gick i år apropå lästa och nyblivna hyllvärmare, impulsköp/lån, nödvändiga nyköp och en rad andra spännande kategorier. Dessutom behöver Vill läsa-sidan också renoveras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s