Lucka 18 – Engineer Mohammed Bashir Karaye Prize for Hausa Writing

julkalender 2013

Engineer Mohammed Bashir Karaye Prize for Hausa Writing

Det här är ett nigerianskt litteraturpris till författare som skriver på språket Hausa. Hausa är ett tchadspråk som talas av cirka 24 miljoner modersmålstalare och ytterligare cirka 15 miljoner andraspråkstalare, huvudsakligen i Niger och norra Nigeria. Priset grundades 2007 av änkan till just Mohammed Bashir Karaye och det delas ut av Association of Nigerian Authors,

2009 var den totala prissumman 600 000 nigerianska naira vilka delades mellan två vinnare i klasserna skönlitteratur och drama. Jag har endast hittat pristagare för 2007-2009 så jag vet inte om priset lades ner eller om det numera heter något annat. Vinnarbok 2009 var Mu Sha Dariya avAlhaji Bashir Othman Tofa. Någon hemsida för priset hittar jag inte heller men Association of Nigerian Authors hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s