Mitt bloggår 2013

Så är mitt andra bloggår nästan till ända. Ett år som har gått lite i vågor med en rejäl svacka under sommaren men som vanligt blir jag vansinnigt kreativ i december. Det måste bero på att jag då har så himla mycket annat att göra. Jag är lite allt eller inget-typen ibland.

Utmaningar är det många som sammanfattar så här års. Jag hoppade på Lyrans Klassikerutmaning under våren – och hoppade av den. Strax efter det hoppade jag på Feministbibliotekets Världsutmaning – och hoppade av den. I höstas hoppade jag igen på Pocketlovers Tre på tre, en utmaning jag faktiskt klarade förra året – och hoppade av den. Men jag fullföljde Ett år med Harry Potter-utmaningen! Så något har jag lyckats med. Jag veeet att jag inte ska hoppa på en massa utmaningar men det är så vansinnigt roligt att sätta ihop listor över böcker man vill läsa. Jag vill fortfarande läsa fler klassiker och jag vill fortfarande läsa fler böcker som inte är västeuropeiska/nordamerikanska och jag vill fortfarande läsa alla Oksanens böcker, vilka jag hade planerat för Tre på tre, men jag fungerar tydligen inte riktigt så att jag kan bestämma för mig på det sättet. Det här tar jag med mig in i 2014 men jag vet också att jag kommer att lockas att hoppa på fler utmaningar. Learning by doing? Njae.

Att planera och summera varje månad har jag tyckt varit riktigt roligt och det kommer jag att fortsätta med. Även om planeringar inte alltid väldigt sällan hålls så är det ändå roligt att ta en stund och fundera över vad man bör/vill läsa under nästa månad. resultaten har inte alltid varit så roliga under året men jag har  också börjat ett nytt arbete i augusti vilket har gjort mig tröttare än väntat. Jag har också lyckats med konststycket att gå runt halvsjuk hela hösten, kanske beroende på nya jobbet och de nya ungarnas baciller. 🙂

Det har fortsatt att trilla in böcker under detta år i form av recensionsexemplar, tävlingvinster och gratis böcker och jag har för avsikt att arbeta av ett gäng av dessa under 2014 men jag vet att jag kommer att fortsätta falla för frestelsen att läsa andra böcker men jag är faktiskt bra på att inte impulsköpa utan skriver istället upp på vill läsa-listan eller så lånar jag på biblioteket. Är det något jag älskar så är det möjligheten att kunna låna hem e-böcker från bibblan. Halleluja!

 

Väl mött under bloggåret 2014!

2 reaktioner på ”Mitt bloggår 2013

  1. Åh, helt med dig på det fantastiska med att låna hem e-böcker! SÅ lyxigt!!

    SV: Låter jättemysigt att ha läst böckerna med barnen! Jag är verkligen jättenöjd med mitt Harry Potter-besök, kan verkligen rekommendera dig att åka dit med dem. Speciellt om ni fått en fin läsupplevelse av böckerna tillsammans innan, då blir det säkert ännu mer magiskt. Det enda jag inte rekommenderar är giftshopen. Vet inte om det går att undvika, men det är hutlösa överpriser. Var beredd på det bara, annars är det bara att köra på 🙂 Inträdet är förstås inte billigt heller, fast ändå helt okej med tanke på vad man får. Ungefär 350 kr kostar det per person att gå in.

    Gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s