Lucka 1 – Utvandrarsviten

 

julkalender 2014

Vad annat kan inleda årets julkalender än min nyfunna kärlek Utvandrar-sviten av Vilhelm Moberg! Den läsning jag en gång gjorde av Utvandrarna i årskurs 9 gav inte alls boken den rättvisa den förtjänade. Som tur var läste jag om både den och hela serien nu under sensommaren/hösten och jag tokälskade detta epos om kärlek, mod och beslutsamhet. Jag tror att åtminstone jag behövde vara äldre än 15 år för att till fullo uppskatta böckerna även om jag ändå gillade den första gången.

Läs vad jag skrivit tidigare om Utvandrarna, Invandrarna och Nybyggarna. Sista brevet till Sverige har jag ännu inte hunnit recensera tyvärr.

Ge dem till: Alla du känner som du inte läst den (eller ”bara” läst den i skolan för länge sedan) och passa på nu medan de underbara broderade utgåvorna finns i handeln.

invandrarna_pocketnybyggarna_pocketsista-brevet-till-sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s