Lucka 15 – Jane Eyre

julkalender 2014

Jag hade inga som helst förväntningar på Jane Eyre när jag läste den med anledning av mitt nyblivna ”medlemsskap” i en bokcirkel för snart tre år sedan men blev oerhört positivt överraskad. När jag tänker på det så hade jag, som jag nämnt många gånger här på bloggen, en svensklärare i högstadiet som såg till att jag fick läst många klassiker. Men det var nog väldigt klent med kvinnliga författare i den kanon hon förevisade mig. Jag upphör aldrig att förvånas över hur moderna vissa böcker kan kännas, den här är skriven 1847! Visst är det coolt att andra människor läst den i över 150 års tid?

Läs vad jag skrivit tidigare om boken här.

Ge den till: Någon som behöver en dos historisk feminism.

Jane Eyre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s