Kulturkollos tisdagsutmaning: nystart, önskningar och löften

Kulturkollos tisdagsutmaning den här veckan handlar om nystart, önskningar och löften.

1. Berätta om något annorlunda du planerar att göra nästa år. Det kan, men behöver inte ha någonting med kultur att göra.

Plättlätt. Jag sa det först som en hemlis och nu tjatar jag ihjäl er. Jag har börjat med art journaling och det är hur kul som helst. Jag har säkert haft en inre önskan om att måla hur länge som helst men problemet är att jag kan inte måla, inte rita heller men det är där art journaling kommer in. Jag tar en tanke, en idé, en känsla, ett intryck eller precis vad som helst i hela världen och så kladdar jag med färg, använder schabloner/masker/stenciler eller vad det må heta (stencils på engelska), stämplar, klipper och klistrar och skriver. Och vill jag så får jag rita något också, fast att jag inte kan, för i den här sporten kan man inte göra fel! Nu kan man visst det för jag har två gånger redan känt att ”nej, den grejen skulle jag inte ha målat/limmat där” men då tänker jag bara ”synd att det inte blev exakt som jag ville fast nu lärde jag mig att inte göra så till nästa gång”. Och ingen behöver ju ens någonsin se det jag skapar, om jag inte vill visa, jag bara börjar på en ny sida i boken och kör igen. Det är så fantastiskt befriande med en hobby där processen är  själva grejen och resultatet inte det viktigaste, även om det är klart att det är kul om man blir nöjd. 🙂

2. Berätta om en bok/film/tv-serie/pjäs eller något annat kulturellt som på något sätt handlar om nystart, önskningar och löften.

Sofia Nordins En sekund i taget innehåller en rejäl, men ofrivillig, nystart där Hedvig vaknar upp ensam i en värld där alla andra människor, såvitt hon vet, dött i en mystisk feber. Hedvig tänker till och beger sig till en närliggande lantgård där hon gör sig hemmastadd och tar hand om djuren. Hon tänker på de kyssar hon aldrig kommer att kunna få och försöker att leva ensam, en sekund i taget.

 

2 reaktioner på ”Kulturkollos tisdagsutmaning: nystart, önskningar och löften

  1. Var tvungen att googla för att se vad art journaling är. Ser kul, men svårt ut. Hoppas vi får se dina alster. Och ja, En sekund i taget innehåller verkligen en rejäl nystart. Tyckte inte andra boken var riktigt bra, men ser ändå fram emot del tre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s