Hur skriver jag?

För en gångs skull så verkar jag skriva lite överhuvudtaget så jag tänkte att jag skulle haka på Kulturkollos tisdagsutmaning för första (eller andra?) gången:

Veckans tisdagsutmaning lyder:

1) Berätta något om ditt skrivande – vad skriver du (blogg, poesi, brev)? Var skriver du? När skriver du? Hur? Varför?

För det första så vill jag väldigt gärna skriva. Igår pratade jag om att mitt köpa pysselmaterial-sug > pysslasug. När det gäller skrivande så har jag dels ett fysiskt begär som gör att jag köper på mig fina pennor och framförallt skrivblock. Dels har jag ett teoretiskt begär som gör att jag gärna läser om skrivande och jag prenumererade till och med på tidningen Skriva i flera år ifall att jag någon gång skulle vilja skriva en bok.

När det kommer till det rent praktiska skrivandet så bloggar jag emellanåt och skriver dagbok högst sporadiskt. Någon kanske läste det här inlägget. Wow, det var precis ett år sedan! Jag skrev i några veckor men sedan rann det ut i sanden. Okej, okej, jag skrev faktiskt en uppsats i våras så jag fick min beskärda skrivdos men det är nog ändå jag i ett nötskal: Jag får storslagna skrivplaner som liksom aldrig blir något. Jag har t.ex. velat vara med i NaNoWriMo i flera år men jag har ingen som helst bokidé. Jag har sparat massor med sajter med olika writing prompts men jag använder dem inte.

Jag har totalt fyra olika bloggar (men en är jobbrelaterad och gills inte i detta sammanhang) men jag har varit riktigt dålig på att skriva på dem under lång tid. Jag bloggar dock som mest under den här perioden fram till i januari någonstans. Det verkar vara mina skrivarmånader. Så egentligen borde jag kanske prova NaNo? Jag har dock en svag förhoppning om att skrivandet ska krypa tillbaka till mig nu när jag inte pluggar längre även om jag har samma förhoppning om en rad hobbies.

2) Dela med dig av din bästa skrivinspiration – har du en favorithandbok eller ett knep för att få igång bokstäverna?

Tyvärr inte (men jag har läst någon skrivhandbok litegrann, fingrat på hundra stycken och tänkt att jag ska köpa dem alla den dagen jag börjar skriva den där boken).

För mig handlar det nog mer om:
1) tid – om jag sätter mig i soffan efter att ha fått barn i säng och klockan är 21 och jag bör ligga i sängen innan 22 – då orkar jag inte skriva.
2) lust – om jag vill skriva så gör det och vice versa helt enkelt
3) årstid(?) – just nu väcktes mina tankar om att jag verkar ha mer skrivlust under de mörka månaderna, kanske är det så?

2 reaktioner på ”Hur skriver jag?

  1. NaNo… har jag försökt hänga på en gång och det gick några dagar innan jag tappade orken, men jag har inte gett upp. Kanske skulle göra ett nytt försök i år, om det inte vore för det där att jag ska jobba så galet mycket i november…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s