Tematrio – USA

Lyrans uppmaning denna vecka lyder:

Berätta om tre läsvärda böcker från USA!

Jag tänkte att det här blir ju lätt då USA ligger på tredje plats av de nationer vars författare jag oftast läser. Men så började jag titta närmare på dem och såg att en bok fått betyg 3 (av 5), och nästa var också en 3:a, och nästa var ju också en 3:a och så fortsatte det så i all evighet, nästan. Jag hittade ett fåtal läsvärda titlar bland mina lästa och recenserade böcker av en amerikansk författare.

The Great Gatsby är jag 100% säker på att Lyran läst som den klassikerälskare hon är. Ät och spring tror jag inte intresserar henne såvida hon inte, som jag, hyser en nördig beundran för ultralöpare. A Game of Thrones? Nej, känns inte som fantasy står högt i kurs hos Lyran. Timmarna var riktigt bra men den tror jag också att hon läst. Kvar blir veckans trio:

  1. 11/22/63 av Stephen King
    Efter ett tjugoårigt uppehåll så blev denna min återträff med King. Den var så bra att jag inte förstod varför jag inte läst honom på alla dessa år! Trots detta, och ett flertal King-böcker boendes i huset, har jag ännu inte läst någon mer, men jag ska! För vem kan skildra amerikanskt småstadsliv som King?
  2. Slutna rum av Jennifer Egan
    Det här är ett spännande tips att ge för trots att jag uppenbarligen gillade den starkt vid läsningen så minns jag ingenting av handlingen. Inte ens när jag läser min egen recension minns jag något men såå gillar jag heller inte att outa för mycket handling i recensionerna. 🙂 Svd tycker att ”förklaringar förstör suggestiv roman” och det var säkert därför jag gillade den; jag är urdålig på att analysera kryptiska texter.
  3. Katy i skolan av Susan Coolidge
    Det här var en av mina barndomsfavoriter som jag läste om för något år sedan men inte recenserat. Det är en 1800-tals flickbok (utgiven 1873) som utspelar sig på internatskola i USA där flickorna bl.a. blir makalöst lyckliga när de får paket till skolan vilka innehåller typ frukt, kakor och hemstickade tröjor! Jag älskade den vid omläsningen också. 🙂

Uppenbart är att jag ska följa denna veckas tematrio noga för jag behöver visst också få tips om BRA amerikanska böcker!

8 reaktioner på ”Tematrio – USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s