Hett i hyllan: En dåres försvarstal

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

En dåres försvarstal av August Strindberg har haft en speciell väg till min hylla. Varje år är det något som heter Stockholm läser där en jury väljer ut en bok som bl.a.:

  • helt eller delvis utspelar sig i Stockholm eller är skriven av en författare med tydlig Stockholmsanknytning,
  • är äldre än 15 år

Det är Författarcentrum och Stockholms stadsbibliotek som ansvarar för projektet.

Varje år har de en tävling där de lägger ut en ledtråd i taget och så får man gissa vilken bok det ska bli.  Av någon anledning så knäckte jag nöten om En dåres försvarstal supersnabbt och blev delad etta i tävlingen. Tyvärr minns jag inte vad ledtråden var och jag är ingen Strindberg-fanatiker men ibland har man bara huvudet på rätt plats! Det året hade Jessica på Ord och inga visor-bloggen en Strindbergsutmaning och jag hade tänkt att läsa den i utmaningen. Men det här var januari 2012 så något viktigt kom nog emellan och jag klämde bara Hemsöborna (som jag älskar!). Nu står i alla fall En dåres försvarstal het och fin i hyllan och väntar!

en dares forsvarstal

Och för den delen så började jag idag läsa förra veckans heting Arseniktornet av Anne B. Ragde!

4 reaktioner på ”Hett i hyllan: En dåres försvarstal

  1. Lite kul är det att jag i måndags gick på en gata där jag nog aldrig gått tidigare och på ett hus satt det en skylt som berättade att där bodde minsann Strindberg när han skrev Inferno. Hade jag ingen aaaaning om 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s