Kulturkollos veckoutmaning om kommunikation

Veckans utmaning på Kulturkollo handlar om dina kommunikationspreferenser.

lapp på köksbordet – SMS/WhatsApp/annat

Det här beror lite på vem jag ska meddela mig till. Är det sambon så kör vi messenger, är det barnen blir det oftast SMS men ibland en lapp. Det är dock säkrare att fästa lappen på datorskärmen än att lägga den på köksbordet.

handskrivet brev – epost/annat

Alltså, jag gillar verkligen brev och har haft många brevvänner genom åren vilka sen försvann med åren. En stackars koreansk tjej skrev aldrig mer sen jag skickat bild på mig själv med punkfrilla. En go göteborgska och jag hittade tillbaka till varann på Facebook som vuxna. Vilken lycka! En period i livet när jag bodde i Malmö skrev min mormor och jag till varandra. Jag blir alldeles varm i hjärtat varje gång jag ser hennes snirkliga handstil. I praktiken skriver jag bara e-post idag men jag älskar ändå brev!

Mormors brev ❤

vykort – SMS/FB/messenger/Instagram/SnapChat/annat

Vykort är härliga men jag gillar live-uppdateringar vilka man dessutom kan ge respons på.

telefonsamtal – SMS/messenger/ annat

Den enda jag pratar i telefon med är min mamma. Eller, jag kan ju ringa barnen för att fråga var de är eller så men så där gammaldags att tala i telefon. Det gör jag med mamma. Resten av släkten och världen kör jag messenger-kommunikation med. Skriv när jag kan, de svarar när de kan. Jag slipper prata. Win-win!

inbjudningskort på papper – digital inbjudan

Erm, Jag får typ aldrig inbjudningskort på papper. Nåt bröllop här, nån fest där men annars dimper de mest ner härliga inbjudningar till olika bokevenemang i mejlboxen. Vilka tyvärr alldeles för ofta krockar med något redan inplanerat.

8 reaktioner på ”Kulturkollos veckoutmaning om kommunikation

  1. Anna/Kulturkollo

    Ja, så är det man talat i telefon med äldre släktingar. Jag gillar också att man kan ge snabb respons på Messenger och Insta och att det känns som att man t ex är med på en resa. Men saknar ändå breven … Kan man få allt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s