En smakebit på søndag: The Picture of Dorian Gray

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Igår avslutade jag The Picture of Dorian Gray då den avhandlades på bokcirkel idag på förmiddagen. Jag gissar att alla känner till själva grundhistorien om Dorian och hans porträtt men den intressantaste karaktären är såklart Henry/Harry. Denne karl som delar ut kängor åt allt och alla och vars uttalanden gissningsvis ligger bakom övervägande delen av de Oscar Wilde-citat som idag går att hitta lite här och var. 

Smakbiten kommer från början av första kapitlet och är såklart något som Harry säger.

But beauty, real beauty, ends where an intellectual expression begins. Intellect is in itself a mode of exaggeration, and destroys the harmony of any face. The moment one sits down to think, one becomes all nose, or all forehead or something horrid. Look at the successful men in any of the learned professions. How perfectly hideous they are! Except, of course, in the Church. But then in the Church they don’t think. A bishop keeps on saying at the age of eighty what he was told to say when he was a boy of eighteen, and as a natural consequence he always looks absolutely delightful.

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Picture of Dorian Gray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s