Kulturkollos tisdagsutmaning: favvo-ensamvargen

Kulturkollo vill denna tisdag veta vilken favvo-ensamvarg i kulturen du har. Jag anlägger två perspektiv.

1) Toru Okada i Murakamis Fågeln som vrider upp världen. Efter att ha läst om Torus upplevelser i brunnen blev jag nästintill besatt av tanken på att sitta i en brunn. Så egentligen är det nog inte Toru utan brunnssitteriet jag dyrkar.

2) Jag må ha varit runt 27 när jag läste Sagan om ringen-trilogin men min Vidstige/Aragorn-crush var ren och skär fjortisförälskelse. Eller, nåväl, jag grät mig inte till sömns av olyckliga obesvarad kärlek-känslor på kvällarna. Crushen dog i n t e ut när Viggo Mortensen axlade rollen.

9 reaktioner på ”Kulturkollos tisdagsutmaning: favvo-ensamvargen

  1. Hehe, brunnsittande låter ensamt och skönt (i lagom mängd). Sagan om Ringen-trilogin har jag inte läst än, men älskade Bilbo. Har försökt börja läsa trilogin ett par gånger men inte tagit mig genom första kapitlet. 🙈

      1. Filmerna har jag i alla fall sett. Och böckerna står i hyllan, så det kommer nog en tid för dem med (bara det slutar komma en massa andra böcker i vägen för dem så).

  2. När jag läste Sagan om ringen-böckerna satte sig bilden av Vidstige/Aragorn som en äldre, sliten jägarkille i mitt huvud, och jag kom liksom aldrig överen med att nog inte var så gammal. Sen ändrade jag mig när jag många år senare såg filmerna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s