En smakebit på søndag: Moder Justitia

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Näst sista veckan den här terminen har gått och både barn och vuxna är nog rätt redo för lov nu. Jag har haft en rätt lugn vecka annars med få åtaganden, vi var och tittade på en konsert med utdöda/återuppståndna banden John Lenin & SH! i fredags. Jag har faktiskt inte lyssnat på dem när det begav sig med det var en kul spelning hur som helst!

Med läsningen har det gått bra så här långt in i december. Just nu håller jag mest på med ett par barnböcker samtidigt som jag läser lite då och då i Moder Justitia av Ida Eklöf. Jag har väldigt svårt för poesi men vill alltid utvecklas och vidga mina vyer så jag tänkte att det här skulle bli min ingång till poesins underbara värld. Än så länge går det faktiskt över förväntan; jag gillar mycket men förstår inte allt. Jag tänker att jag nog måste läsa en del dikter flera gånger. Här kommer i alla fall en av mina favoriter och den är inte svår att förstå:

visdomsord

Framför varje potentiellt framgångsrik kvinna
står Inte alla män™

och är allmänt jävla i vägen

 

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Moder Justitia

  1. paulamerio

    Jag känner igen mig i att med jämna mellanrum ge mig på lite lyrik för att försöka begripa….Boken jag hade i min smakbit är så välskrivenoch lättläst att jag varmt rekommenderar den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s