En smakebit på søndag: Mitt barn på nätet

en smakebit
De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Den här veckan har jag kört en temavecka om datorer, internet, programmering och sociala medier på Barnboksprat och inte hunnit med att läsa vidare i The Power. Jag har också börjat jobba igen och ägnar dessutom helgen åt en prokrastinerad hemtenta. Så den där julgranen står nog kvar några dagar till.

Jag måste dela mig med av ett citat som jag redan publicerat på Barnboksprat då jag antar att inte alla som läser den här bloggen faktiskt också läser där. En av böckerna jag läste under veckan var Mitt barn på nätet av kriminologen Maria Dufva. Den handlar om de faror som lurar på nätet och hur du kan prata med ditt barn om detta och hur du ska agera om ditt barn berättar något för dig. Jag rekommenderar alla som har nätsurfande barn hemma att läsa den här och även att ge Dufvas andra bok Värsta bästa nätet direkt till barnet. Den handlar om ungefär samma saker men vänder sig till barnen och är lämplig från mellanstadiet någonstans.

Smakbiten är ett skräckexempel på hur du som förälder i n t e ska agera men just den här historien fick ändå ett lyckligt slut.

Och när jag ändå reklamar lite för Barnbokprat så tycker jag att du ska hänga på vår nya utmaning som vi kallar Barnboksprats söndagstrea!

En flicka jag träffade berättade att hon varit på väg att berätta för sin mamma att hon hade kontakt med en främmande man som ville att hon skulle fortsätta att skicka nakenbilder på sig själv. Men när mamman och flickan tittade på nyheter tillsammans och det här ämnet togs upp utbrast mamman: Men allvarligt! Hur korkade får brudar egentligen vara – skicka bilder på sig själva – då får de skylla sig själva tycker jag.

19 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Mitt barn på nätet

  1. paulamerio

    Oj, så det kan bli! Jag tror denna bok är mycket tankeväckande och viktig då föräldrar sällan har full koll på vad barnen sysslar med på nätet. Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s