Vårenkät

Hos Mias bokhörna hittar jag en vårenkät. Perfekt att värma upp fingrarna med den innan tentaskrivandet drar igång!

1. Vad ser du mest framemot med våren?
Jag gillar alla våra årstider men det är ändå skönt när det blir ljusare och varmare. Mest tycker jag om den förunderliga känslan över att allt startar på nytt och kommer till liv. Alla växter som legat och bara väntat och alla djurungar som föds.

2. Vilken är ditt favoritställe att sitta och läsa?
Jag är ingen uteläsare utan föredrar min fåtölj året om. Ute är det för kallt eller för blåsigt eller för soligt eller för mycket getingar…

3. Vad brukar du ta med dig till din lässtund?
Inget särskilt. Om jag läser, så l ä s e r jag oftast.

4. Är det någon bok du ser extra mycket framemot att läsa i vår?
Njae, det finns några stycken i vårutgivningen jag är sugen på men å andra sidan läser jag sällan nyutgivet utan väntar på att de ska komma till bibblan. Jag var dock väldigt pepp på Ödesryttarna. Legenden vaknar vilken jag läste förra helgen och recenserade på Barnboksprat igår.

5. Finns det någon ”dammig bok” i hyllan du är extra sugen på att läsa i vår?
Nora eller Brinn Oslo brinn och Norra Latin är två stycken böcker i min hylla som inte stått särskilt länge men vilka jag bägge är sugen på. De är dock inga hyllvärmare, enligt min definition, utan endast ”bokhylleböcker” och den kategorin blir oftast lite tillbakaprioriterad då jag har mycket måste-läsning samt försöker välja någon av de riktigt dammiga när jag plockar från hyllan.

6. Finns det någon klassiker du skulle rekommendera alla att läsa?
Ja, många! Utvandrarsviten, Madame Bovary, Jane Eyre, Mrs Dalloway

7. Finns det något du längtar efter, bokmässigt alltså?
Att bara få njuta av läsning utan att känna mig stressad. Så typ sommarlovsläsningen!

9 reaktioner på ”Vårenkät

  1. Jag är inte heller någon uteläsare generellt sett.

    Klart läsvärda klassiker du rekommenderar. Utvandrarserien får jag erkänna att jag inte har läst men det blir sannolikt av i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s