En smakebit på søndag: Manhattan Transfer

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Första veckan efter påsklovet var ganska späckad med aktiviteter. En kväll på universitet, en tillsammans med feministiska bokcirkeln och en på Fasching för at kolla på Franska trion. Tre väldigt trevliga kvällar men i fredags tog jag en hemmakväll med balkonghäng i solen. Härligt och det är bara nu på våren jag klarar av att sitta i solen en stund.

Igår var vi några ur Barnboksprat-teamet som deltog i ett Barnlitteraturquiz på Kulturhuset under Kulturnatt Stockholm. Det var första gången några av oss träffades irl och det var väldigt trevligt. Kvällen blev inte det minsta sämre av att vi faktiskt gick och vann hela quizet! Tänk om vi kommit sist? Då kanske vi skulle fått lägga ned hela bloggen. 🙂 Som god tvåa kom ett lag bestående av bla. Sincerely Johanna och Prickiga Paula. Det var ett riktigt svårt quiz och vi vann med den blygsamma poängen 27/50. Men kul! Kika in på vår Instagram för några bilder.

Läsningen i veckan har mest bestått av Manhattan Transfer vilken jag läste ut nu på fm. Boken handlar om Vienna som av olika anledningar drar till New York lite hastigt och (egentligen inte alls särskilt) lustigt för att försöka söka lyckan som fotograf. Jag bjuder på en smakbit från s. 67 där Vienna konfronteras med New York-pulsen för första gången.

 

När Vienna letat sig upp ur underjorden genom folkfyllda korridorer och rulltrappor för att stiga ut på Times Square, trodde hon nästan att hon förvillat sig in i en välarbetad filmkuliss. Två personer utklädda till Spindelmannen sprang över gatan, en av dem piskade lekfullt mot en passerande gul taxi med sitt låtsasnät och bilföraren boxade på ratten av frustration. Tre långa män utklädda till Frihetsgudinnor tog sig fram på styltor tvärs över torget och passerade med oberörda miner att antal vägarbetare, som iförda neongula reflexvästar borrade högljutt i marken bredvid ett orange-och-vitrandigt rör i asfalten från vilket det steg upp tjock, vit rök.

 

26 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Manhattan Transfer

  1. paulamerio

    Ja jisses vilket vimmel! Jag var i New York bara på semester för typ hundra år sedan, 1981, och tyckte redan då att jag kände mig (som då bodde i Stockholm) som kusinen från landet. Tack för smakbit det svängde om. Trevlig söndag

  2. Åsa Carlsson

    Tack för smakbiten! Storstadsvimmel kan man väl minst sagt kalla det, sånt som jag helst undviker… 😉

  3. Det høres ut som du har det veldig travelt. Da er det godt med ”balkonghäng i solen”. Det prøver jeg også å få tid til, selv om det har vært ganske regnfullt i det siste.
    Ha en riktig fin søndagskveld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s