Hett i hyllan: Swamplandia!

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Någon gång när jag bläddrat igenom en bokkatalog så tyckte jag att Swamplandia! av Karen Russell verkade intressant och på nätbokrean i mars 2017 köpte jag den. Sen dess tycker jag mig inte ha hört så mycket om den men jag läser nu att den ändå varit bl.a. finalist till Pulitzerpriset.

Det är en uppväxtskildring om 13-åriga Ava som växer upp på en nöjespark som föräldrarna driver.  Efter mammans dödsfall splittras familjen och Ava ger sig ut på en resa ut i Floridas träskmarker. Låter lite excentriskt men förmodligen ändå  med fokus på en relativt normativ skildring av hur det är att vara tonåring.

 

6 reaktioner på ”Hett i hyllan: Swamplandia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s