En smakebit på søndag: Mödrarnas söndag

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Ja, vad säger man? Det känns som att jag varken läser, bloggar eller är aktiv i sociala medier just nu. Listan på saker jag vill göra är för den delen ännu längre. Det enda jag sköter är fortfarande träningen och det är jag glad över. Idag blev det nästan tre timmars löpning varav mestadels runt, runt i ett litet motionsspår här i krokarna. Så mitt pannben i träningen är det inget fel på men mitt pannben för andra saker behöver stärkas lite!

Annars har veckan varit bra men intensiv. Jag har tagit emot en ny kull ettor (lågstadievarianten) och det har varit många nya intryck för både dem och mig! Förra helgen var vi i Gävle för ett överrasknings-40-års-kalas. Det var en väldigt trevlig helg och vi möttes av mycket värme och generositet.

I veckan har jag en bokcirkel på gång så därför läste jag i alla fall Mödrarnas söndag i helgen! Det var en kortroman vilket passade ypperligt och läs-självförtroendet blev stärkt i och med en avklarad bok.

Boken utspelar sig i Storbritannien 1924 och tjänstefolket får en ledig dag för att hälsa på familjen. June är barnhemsbarn och har ingen familj men hon har istället en hemlig träff med den unge herrn i grannhuset så hon beger sig dit.

Kyrkklockor pulserade under fågelsången. Varm luft fläktade in genom det öppna fönstret. Han hade inte dragit för gardinerna, inte ens av symbolisk finkänslighet mot henne. Finkänslighet mot henne? Men det behövdes inte. Rummet hade utsikt över träd och gräs och grusgången. Solskenet applåderade bara deras nakenhet, befriade det de gjorde från allt hemlighetsmakeri, trots att det var ytterst hemligt.

 

 

6 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Mödrarnas söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s