En smakebit på søndag: En bön för de stulna

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Den här veckan har jag tränat sex av sju dagar. Hurra! Kanske inga mastodontpass alla gånger men jag hoppas jag är på banan igen. Läst har jag inte direkt gjort, eller jo, 10 sidor i Vego i världsklass igår faktiskt! Igår var jag också på Södra teatern och såg Amanda Palmer för första gången. Det var en väldigt intim spelning med mycket berättelser och både kul och sorgligt om vartannat.

På andra försöket lyckades jag ju äntligen få igenom En bön för de stulna som bokcirkelbok i veganbokcirkeln så idag plockade jag fram den och ska försöka läsa lite här under kvällen. Smakbiten kommer därför från första sidan, de där viktiga första meningarna som sätter tonen för hela boken.

Nu gör vi dig ful, sa mamma. Hon visslade. Hennes mun var så nära att min hals blev blöt av hennes visselspott. Det luktade öl. Jag såg i spegeln hur hon förde kolbiten över mitt ansikte. Det är ett vidrigt liv, viskade hon.

6 reaktioner på ”En smakebit på søndag: En bön för de stulna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s