En smakebit på søndag: Så jävla trött

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag har läst två halva böcker den här helgen. Jag som knappt läst på evigheter men nu kände jag ett bokcirkelansvar. Fast jag erkänner att jag fuskläste Förälskelser, den var lite för långrandig för mitt liv just nu. Men Bön för de stulna läste jag glatt. Eller ja, inte glatt då, den var ju hemsk men ni förstår kanske hur jag menar.

Annars har det varit en fin helg. Förutom läsningen har jag hunnit med två bågskyttepass, ett långpass löpning, en frukostbokcirkel, en Afternoon Tea-bokcirkel (vegansk och gudomlig!) samt en föreställning: Ta det som en man med Hampus Nessvold vilken jag gick på tillsammans med mina tonårssöner. Den var så bra och det kändes väldigt bra att jag hade mina söner där så att de fick ta del av Hampus tankar och erfarenheter. Trots en späckad helg så har jag inte känt mig stressad. Skönt!

Nu när jag klarat av två bokcirkelböcker så är det dags för den tredje då vi ses på höstlovet. Nu är det den feministiska bokcirkelns tur och vi ska läsa Så jävla trött av Gemma Hartley. Jag har ännu inte börjat på den så jag gör som förra veckan och bjuder på inledningsstycket!

 

I morsdagspresent önskade jag mig en enda sak: en professionell städning. Badrum och golv i synnerhet och fönster om den extra kostnaden var rimlig. Presenten var inte så mycket städningen i sig utan att jag för en gångs skull inte skulle vara ansvarig för hushållets kontorsarbete. Jag skulle inte behöva ringa samtal, samla offerter, göra efterforskningar och undersöka företag efter företag, organisera betalning eller avtala tid. Den verkliga presenten skulle vara att slippa det känslomässiga arbetet bakom en syssla som legat och gnagt i bakhuvudet. Det rena huset skulle helt enkelt vara en bonus.

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Så jävla trött

  1. Pirjo Saloniemi

    Det är faktiskt riktigt skönt att emellanåt ta in en städfirma för en riktig storstädning så kan man sen lata sig ett tag till. Inte är det alltför dyrt heller och värt varenda krona. Tack för smakbiten!

  2. Tack för smakebiten, den gav verkligen mersmak! Och så roligt med en feministisk bokcirkel! Den tanken ska jag suga vidare på!
    Och Hampus Nessvold ❤ Har inte sett föreställningen, men läst boken och OJ vad jag vill att ALLA ska få ta del av det han har att säga. Vilken fantastisk helg du haft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s