Månadssummering november 2019

Det dröjde ett rejält tag med denna månadssummering men nu är den här! 🙂

Trots att jag inte lyckades läsa klart min hyllvärmare så kan jag inte klaga på novembers antal över lästa böcker. Men jag har också varit sjuk två gånger vilket, vid sidan av ohälsosamt höga doser av tv-serie-tittande, medfört att jag faktiskt läst lite. Jag har också läst många tacksamt lättlästa böcker vilket bidragit till läsflytet. Eftersom jag varit sjuk har jag knappt kunnat träna något vilket i sin tur frigjort lästid. Så tja, ni vet, inget ont som inte för något gott med sig… Sen är jag besviken över ett lopp som jag tvingades avstå men det hade aldrig gått i nuläget. Jag är fortfarande sjuk och loppet är på lördag.

Att jag inte hann en hyllvärmare är ju trist men om jag läser två i december så får jag ändå till det med 12 st. Jag fick en liten omfördelning av bokcirklarna vilket gjorde att jag fick läst hela tre bokcirkelböcker denna månad. Tre bokcirklar är lite för mycket och särskilt när de alla infaller samtidigt men jag är inte beredd att ge upp någon av dem.

Vad har jag annars gjort i november? Varit på två konserter, samma helg, bägge med ståplats. Jag hade på riktigt megaont i min ena häl (och ryggen) på söndagen och måndagen och oroade mig lite för det. Sen blev jag sjuk och tvungen att ligga på soffan så det löste sig av sig självt. Men det har varit en lugn månad, såklart eftersom jag mest bara varit sjuk…

Månadens bästa: The Hate U Give
Jodå, den var så bra som alla säger. Jag såg filmen direkt efteråt också och tyckte det var en bra filmatisering.

Månadens mysigaste: Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem
Jag har bara hunnit till bok två i serien med mina elever annars hade jag gärna läst denna för dem nu. Så till nästa jul kan det bli ett kärt återseende!

Månadens klassiker: Män kan inte våldtas
Den var intressant faktiskt. Gav oerhört bra diskussioner i bokcirkeln och det är mycket som känns aktuellt än idag ca 40 år senare.

Månadens detta kan hända: Blå
Just biten om torkan och flyktinglägret i Frankrike känns högaktuell.

Lästa böcker november 2019:

 • Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen
 • Dan före dan av Felicia Welander
 • Bettys val av Marie-Louise Marc
 • Blå av Maja Lunde
 • 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund
 • The Hate U Give av Angie Thomas
 • Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem av Mats Strandberg
 • Beyond beautiful av Anuschka Rees

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 8
Svenska/engelska: 8 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 2 / 6 / 0

Romaner: 5
Barnböcker (0-12): 1
Ungdomsböcker (13+): 1
Fackböcker: 1
Seriealbum: 0
Noveller: 0
Novellsamlingar: 0
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

Ursprung

Hyllvärmare: 0
Bokhylleböcker: 0
Biblioteksböcker: 6
Nyinkommet: 1
Rec.ex: 1

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 8
Kvinnor/män: 7 /1
Levande/döda: 8 / 0
Antal författare jag läste för första gången: 6

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 7
 • Nordamerika: 1
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Finland: 1
 • Norge: 1
 • Sverige: 5
 • USA: 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s