En smakebit på søndag: Doktor Glas

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Påsklovet går mot sitt slut men det är en härlig ledig dag kvar ännu. Min läsning kom inte riktigt igång under lovet utan det enda jag läste var Doktor Glas på ynka 150 sidor samt att jag läst om ett par kapitel i Art Journal Freedom. Doktor Glas läste jag för att bättre kunna bistå ena sonen i hans läxa och det var en av de roligaste läxor jag hjälpt till med. Att få ha en minibokcirkel med sitt eget barn liksom! Dessutom var det en bra bok att diskutera, jag antar att svensklärarna i gymnasiet vet vad de gör. 🙂 Jag har läst ut den men tänkte ändå bjuda på ett smakprov då det finns många fina passager i den.

Art Journal Freedom är en bok som går igenom olika tekniker som kan vara bra att tänka på när man komponerar sina sidor. Jag har inte riktigt kommit till journal-delen ännu i mitt skapande utan använder metoden mest som en chans att få kladda med färg på ett kreativt och prestigelöst sätt. Någon kanske minns att jag började för ca 5 år sen men jag hoppar ju så emellan mina hobbies att jag aldrig riktigt hinner med var och en och jag inte gjort särdeles många sidor på dessa år. Men vad gör väl det, omväxling förnöjer ju.

Jag har fixat med lite mer omväxling i hemmet och rensat ur och ändrat om en del i mitt hemmakontor/ateljé (ateljé låter väl coolare än pysselrum?). Jag har också burit in datorn hit tillsammans med böcker som ska bloggas för att se om det sparkar loss någonting. Jag gillar att sitta i fåtöljen men det är trots allt lite meckigt att ha datorn i knät och skriva där. Nu blir fåtöljen en plats för läsning, broderi och slösurf etc. Så blir kontorsateljén förhoppnings en plats för sprudlande aktivitet och sprakande kreativitet. Och jag har fått en hel del sådant gjort under lovet!

Jag har dessutom städat så mycket för att vara jag, att min kompis frågade om jag har städmani :). Så illa är det nog inte men jag har tränat rätt dåligt på sistone och då blir det ju mer tid till annat. Löpningen är igång hyfsat men styrkan är bara inte samma grej att träna hemma som på gymmet. Vilket för den delen har öppnat nu men jag tycker det var lite tidigt och avvaktar helst att beblanda mig med folk mer än nödvändigt.

Nog om mig och här kommer lite Söderberg. Jag tycker det är så vackert hur månen ramar in det här stycket.

Det är månsken. Alla mina fönster stå öppna. I mitt arbetsrum brinner lampan; jag har ställt den på chiffonjéklaffen för att den skall vara i lä för nattvinden, som svagt susande fyller gardinen som ett segel. Jag går av och an genom rummen, då och då stannar jag vid klaffen och kastar ner en rad. Jag har stått länge vid ett av fönsterna i salen och sett ut och lyssnat efter alla nattens underliga ljud. Men denna natt är det tyst därnere under de mörka träden. Det sitter bara en ensam kvinna på en bänk; hon har suttit där länge. Och månen skiner.

7 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Doktor Glas

  1. Pingback: Doktor Glas | Bokdivisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s