Hett i hyllan: Män förklarar saker för mig

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Den här boken köptes i augusti 2018 i samma veva som förra veckans hyllvärmare. Jag ville läsa mer feministiskt helt enkelt. Det är en essäbok och ”titelspåret” (vad heter det egentligen i böcker?) är tydligen den essä som gett upphov till begreppet mansplaining. Den publicerades 2008 och har här sällskap av fler mer nyskrivna essäer. Jag tror den här boken är väldigt intressant.

 

12 reaktioner på ”Hett i hyllan: Män förklarar saker för mig

  1. Tror faktiskt inte att jag har råkat ut för mansplaining någon gång. Eller jo, en gång. I Turkiet. När en av gubbarna på hotellet kallade mig för little lady och sedan började förklara att det var klart att det var varmt på rummet, det var ju varmt ute, så small det nästan. Det visade sig till slut att luftkonditioneringen faktiskt inte fungerade i vårt rum. Det hade jag kunnat berätta för dem utan att kontrollera med en termometer. Trots att jag är kvinna.

  2. Den här boken kommer jag ihåg, tror den kan vara intressant (jag har inte läst den). Mansplaining är väldigt vanligt i min profession. Eller ja, ibland kan det vara äldre kvinnor också faktiskt… Men mest män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s